IFK-VÄXJÖ-_RGB

svenska friidrottsförbundets utbildningar

Svenska Friidrottsförbundet erbjuder flera olika typer av utbildningar. Det finns utbildningar för ledare/tränare, funktionärer, föräldrar etc. Vissa utbildningar erbjuds ”lokalt” genom Smålands Utbildningscentrum (UC) och vissa utbildningar är nationella.

Nedan presenteras de utbildningar som just nu erbjuds runt om i landet.

För föräldrar:

Föräldrautbildning

Webbaserad

För tränare/ledare

När det gäller utbildningarna 10-12 år och 12-14 år är det obligatoriskt att börja med kursen Friidrott 10-12 år. När den kursen är avslutad är det sedan möjligt att gå vidare till kursen Friidrott 12-14 år. Båda kurserna är i sin tur obligatoriska för att gå nästa nivå. Här är en länk till Östsvenska Friidrottsförbundets utbildningskalender. Har du gått utbildningarna 10-12 år och 12-14 år och vill utbilda dig vidare finns den nationella utbildningen Friidrott för ungdom 14-17 år. Kontakta kansliet för mer information om denna utbildning.

För funktionärer

Distriktsdomare/grenledare

Denna utbildning är för aktiva15 år och äldre, föräldrar och andra friidrottsintresserade vuxna som vill vara grenledare på våra arenatävlingar. Vi försöker hålla utbildningen i Växjö varje höst, kontakta kansliet för mer information och datum.

Förbundsdomare

Denna utbildning är för dig som är rutinerad domare/funktionär med goda kunskaper om friidrottens tävlingsregler. Du bör vara 18 år eller äldre. Kontakta kansliet för information och datum.