IFK-VÄXJÖ-_RGB

prova på friidrott

Killar

Upptäck friidrottens glädje hos IFK Växjö!

Friidrott är inte bara en sport, det är en passion för rörelse, utveckling och gemenskap. Inspireras du av våra svenska och internationella friidrottsstjärnor när de hoppar högt och långt, springer fort och länge, eller kastar långt. Om du känner dig inspirerad och vill prova på friidrott för att upptäcka vilken gren som passar just dig, är IFK Växjö platsen för dig. Oavsett din ålder eller tidigare idrottsbakgrund är du alltid välkommen.

Inom IFK Växjö hittar du ett entusiastiskt och lekfullt gäng av killar och tjejer i våra barn- och ungdomsgrupper. Vi tränar, tävlar och har roligt tillsammans. Du är välkommen att delta när som helst, vare sig du bara vill prova på eller satsa på friidrott på riktigt. Kontakta vårt kansli eller någon av våra engagerade ledare/tränare för mer information om hur du kommer igång.

Det fantastiska med friidrott är att det finns så många olika grenar att välja mellan. Du behöver inte kunna något om friidrott från början – vi lär dig allt du behöver veta. Vi tror och hoppas att du kommer hitta något som du tycker är jätteroligt!

IFK Växjö har cirka 20 träningsgrupper, där det till största del är föräldrar som är ledare/tränare. Vi erbjuder våra ledare/tränare fortbildning och utbildning för att säkerställa hög kvalitet i verksamheten. Vi uppskattar stödet från föräldrarna och hoppas att de fortsätter att följa med sina barn genom åldrarna.

För lågstadieåldrarna (årskurs 1–3) erbjuder IFK Växjö ett stort antal Friidrottsskolor runt om i Växjö Kommun. Här har vi fokus på lekfulla träningsformer, samt introducerar barnen till friidrottens olika grenar och främjar motorik och koordination.

Från årskurs 4 och uppåt bedrivs träningen utomhus på Värendsvallen och inomhus i Telekonsult Arena, båda arenorna hittar du på Arenastaden i Växjö. Här får barnen testa alla friidrottsgrenar och utveckla sina fysiska färdigheter. Träningen blir gradvis mer grenspecifik från femte klass för de som vill tävla.

För barn och unga med funktionsvariation har vi en Parasport grupp med träning en gång i veckan. Träningen leds av friidrottande ungdomar och inkluderar både allmän träning och prova-på av olika friidrottsgrenar. Vi arrangerar också årliga tävlingar som passar alla att delta i.

Varje sommar arrangerar vi sommaridrottskola där barnen får prova på friidrottens olika grenar, leka och ha roligt med äldre aktiva friidrottare som ledare. 

För mer information eller om du har frågor och funderingar, tveka inte att kontakta oss på telefon 0470-161 16 eller via mail rafael@ifkvaxjo.se. Vi ser fram emot att välkomna dig till IFK Växjö – där friidrott blir en glädjefylld resa för alla!

här hittar du mer information om våra barn- och ungdomsgrupper