IFK-VÄXJÖ-_RGB
Om IFK Växjö

Idrotts Föreningen Kamraterna Växjö

IFK Växjö har sina anor från 1919 då föreningen bildades på anrika Broqvist Konditori i Växjö. Efter att ha haft olika idrotter på programmet utvecklades IFK Växjö sedermera till en renodlad friidrottsförening med dåtidens kända namn som Gunnar ”Spjut-Pelle” Pettersson, Birger Hultkvist och Tore Sjöstrand i bräschen.

Redan 1962 fick vi vår första Europamästare genom Owe Jonsson som 20 år gammal vann 200m i Belgrad.

Den stora ungdomsverksamheten tog fart i början av 70-talet efter ett lyckat SM-arrangemang med fullsatta läktare på då nybyggda Värendsvallen.

Förmågan att arrangera stora tävlingar har blivit ett signum för IFK Växjö med SM-tävlingar samt de stora årliga bredd arrangemangen: Växjöloppet (1968), VårRuset (1990), Växjöolympiaden (1972).

På senare år, efter att Telekonsult Arena stod klar, har vi även blivit en erkänd arrangör av inomhustävlingar i toppklass. Telekonsult Arena, är den första inomhusarena i sitt slag i Norra Europa med 6 stycken rundbanor (200m) och full mediaproduktion av både bild och ljud i TV-klass.

IFK Växjö är en av Sveriges största och ledande friidrottsföreningar för såväl barn, ungdom och elit nivå. Vår verksamhet välkomnar alla från 7 år och uppåt och vi har viljan, kompetensen, ambitionen och alla möjligheter att göra just dig till nästa stjärna.

Vårt klara och tydliga fokus samt bredd på ungdomsverksamhet har genererat ett stort antal framgångsrika elitaktiva som vunnit framgångar och respekt på både nationell och internationell nivå. Namn som Peter Löfstedt på 70-talet, Tina Frisk och Anette Karlsson på 80-talet, Peter Widén och Per Karlsson på 90-talet har alla varit framgångsrika i såväl Sveriges landslag som klubblag.

Senare stora stjärnor som Carolina Klüft, Camilla Johansson, Angelica Bengtsson, Anna Wessman för att nämna några, har alla utvecklats i föreningen med hjälp av en stor kompetent tränarinsats av vårt stora antal skickliga ungdoms- och elittränare.

IFK Växjö är en av Sveriges största och ledande friidrottsföreningar för såväl barn, ungdom och elit nivå. Vår verksamhet välkomnar alla från 7 år och uppåt och vi har viljan, kompetensen, ambitionen och alla möjligheter att göra just dig till nästa stjärna.

Vill du vara med på resan?

Fotbolls Team
Fotbollsläger, camper, öppen akademi, Adidas camp, Målvaktsklinik, fotbollens dag och mycker mer
Lagledare
Att vara en av Sveriges största fotbollsföreningar kräver att fler som hjälps åt att sköta lagledarsysslan
Domarutbilding
Din insats som domare är viktig och betyder mycket för svensk barn- och ungdomsfotboll.
Vår Historia

Framtiden tillhör dem som tror på skönheten i sina drömmar

IFK Lidingö bildades 1932 som en flersektionsförening som bland annat haft badminton, bordtennis och handboll.

1986 delades föreningen upp i olika föreningar och fotbollen bildade IFK Lidingö FK.

Andra sektioner som finns kvar idag är IFK Lidingö Friidrott, IFK Lidingö SOK (orientering och längdskidor), IFK Lidingö BTK (bordtennis) och IFK Lidingö SK (simning).

Pris & Ära

De största sportsliga framstegen

Allsvenskan Damerna

2017

Svenska Cupen

2020

Magnus Pehrsson, Mickael Dorsin, Aziz Nyang

Landslagsspelare

Samarbetspartners

Dessa företag stöder oss