IFK-VÄXJÖ-_RGB

Information om våra arrangemang

Arrangemang

IFK Växjö har en lång tradition av arenatävlingar och långlopp. Efter tillkomsten av Telekonsult Arena 2012 har vår roll som arrangör positivt förändrats. IFK Växjö har haft många och stora inomhustävlingar i Telekonsult Arena, och tilldelats många SM-arrangemang och landskamper inomhus. Effekten av våra många arrangemang är att det har krävt att föräldrar och aktiva ställer upp som funktionärer. Detta har fungerat på ett mycket bra sätt, och bidragit till att vi blivit en mycket uppskattad arrangör. Några av de detaljer som gjort oss unika i Telekonsult Arena är mediaproduktion, med storbilds TV och websändning, samt onlineresultat. Noterbart är att dessa uppgifter tillsammans med ordinarie funktionärsskap helt sker med ideella glada funktionärer.
Effekten av våra inomhusarrangemang är också att våra aktiva fått många bra tävlingstillfällen på hemmaplan.

Med en lång och djupt rotad erfarenhet och kompetens av arrangera tävlingar är vi i dagsläget en av de framstående klubbarna i landet när det kommer till arrangemang. Vi har en väl sammanbyggd och intrimmad tävlingsorganisation med allt från grenledare på förbundsnivå till kioskpersonal som fixar kaffet. Vi utbildar våra funktionärer fortlöpande och ser alltid till att alla trivs, friidrott ska vara kul, även på funktionärs sidan.

Förutom våra arena arrangemang under vintern arrangerar vi även ett antal långlopp med lång tradition. T.ex Växjöloppet som startade redan 1968.