IFK-VÄXJÖ-_RGB

Funktionärsinformation

För att en friidrottstävling ska bli riktigt lyckad så behövs det ett bra och duktigt startfält av tävlande i alla grenar. Men för att den ska bli riktigt, riktigt lyckad så krävs det även folk bakom de tävlande – alla våra duktiga funktionärer, som inte kanske alltid syns men verkar desto mer.

Som en ledande förening inom Svensk Friidrott arrangerar vi ett antal evenemang och tävlingar varje år och detta förutsätter insatser av funktionärer vid varje tävling. Vi behöver inte sticka under stol med att det är en oerhört stor och viktig inkomstkälla i föreningen med våra evenemang/tävlingar och att dessa genererar att vi dagligen kan bedriva vår verksamhet och erbjuda barn, ungdomar och äldre all den träning, gemenskap och utveckling som de behöver. För att vi ska nå våra uppsatta mål så förutsätter det funktionärsinsatser av samtliga föräldrar som har barn eller ungdomar i vår verksamhet.

Friidrott är inte svårt – det är kul och det finns en uppgift för alla oavsett om du kan allt eller inget. Vi erbjuder även alla våra funktionärer löpande utbildningar och vem vet, det kanske är du som står där och är domare nästa gång på ett stort mästerskap!