- 0470-16116
- info@ifkvaxjo.se
Nästan alla barn och ungdomar är med i en idrottsförening någon gång under sin uppväxt. Att föreningsidrott har så stor plats i många barns och ungdomars liv är dock ett ganska nytt fenomen. Det är först under de senaste decennierna som barn- och ungdomsidrotten har börjat organiseras i större omfattning i föreningar. I en idrottsförening utvecklar vi oss inte bara inom vår respektive idrott utan vi lär oss också mycket annat som vi inte är direkt medvetna om. Denna “dolda inlärning” är ofta mycket effektiv. Det rör sig till exempel om normer, värderingar, ansvar, hänsyn och medbestämmande. I kraft av sin omfattning och popularitet är idrottsrörelsen därför en mycket viktig fostringsmiljö, kanske den viktigaste efter hemmet och skolan.
I det här materialet vill vi definiera begrepp och hjälpa till att skapa en förståelse för varför kränkande behandling kan uppstå. Vi vill berätta hur vi kan göra för att förebygga problemen efter bästa förmåga samt förmedla kunskap om vad vi kan göra om kränkande behandling redan har skett. Allt för att kunna erbjuda ett trygg idrottande för alla oavsett om det handlar om barn, ungdomar eller vuxna.
IFK Lidingö bildades 1932 som en flersektionsförening som bland annat haft badminton, bordtennis och handboll.
1986 delades föreningen upp i olika föreningar och fotbollen bildade IFK Lidingö FK.
Andra sektioner som finns kvar idag är IFK Lidingö Friidrott, IFK Lidingö SOK (orientering och längdskidor), IFK Lidingö BTK (bordtennis) och IFK Lidingö SK (simning).
2017
2020
Landslagsspelare